Grilovaný amur

Grilovaný amur

Příspěvekod drobek » 25 srp 2010, 22:02

Grilovaný amur
Mánek

Konečně přišlo slušné počasí a i jeden amur se uvolil skončit v naší kuchyni. Bylo proto jen otázkou času, kdy se opět nastartuje gril a po dlouhém zimním spánku nám připraví nějakou grilovanou rybí dobrotu.

Ingredience:
800 g porcí amura,
50 g másla,
sůl

Marináda:
1 lžička sušeného rozmarýnu,
2 lžíce jednodruhového oleje,
3 lžíce balsamického octa,
1 lžíce sušeného libečku,
1 lžíce citrónové šťávy,
špetka bílého pepře

Příprava:
Smícháme suroviny na marinádu, vložíme do ní osolené porce ryby a necháme 2 hodiny marinovat. Poté rybu vyjmeme, osušíme, potřeme rozpuštěným máslem a pomalu dozlatova grilujeme na středně rozehřátém grilu. Během grilování rybu potíráme střídavě marinádou a zbytkem másla.
http://manek.bloguje.cz/852185-grilovany-amur.php
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

x