Stránka 1 z 1

Grilovaný amur

PříspěvekNapsal: 25 srp 2010, 22:02
od drobek
Grilovaný amur
Mánek

Konečně přišlo slušné počasí a i jeden amur se uvolil skončit v naší kuchyni. Bylo proto jen otázkou času, kdy se opět nastartuje gril a po dlouhém zimním spánku nám připraví nějakou grilovanou rybí dobrotu.

Ingredience:
800 g porcí amura,
50 g másla,
sůl

Marináda:
1 lžička sušeného rozmarýnu,
2 lžíce jednodruhového oleje,
3 lžíce balsamického octa,
1 lžíce sušeného libečku,
1 lžíce citrónové šťávy,
špetka bílého pepře

Příprava:
Smícháme suroviny na marinádu, vložíme do ní osolené porce ryby a necháme 2 hodiny marinovat. Poté rybu vyjmeme, osušíme, potřeme rozpuštěným máslem a pomalu dozlatova grilujeme na středně rozehřátém grilu. Během grilování rybu potíráme střídavě marinádou a zbytkem másla.
http://manek.bloguje.cz/852185-grilovany-amur.php