Stránka 1 z 1

Žraločí steaky s ananasovou salsou

PříspěvekNapsal: 17 srp 2010, 18:14
od drobek
Žraločí steaky s ananasovou salsou
podle Dave Lieberman

4 hezké žraločí steaky
olivový olej
1 lžička košer krystalové soli
trochu černého pepře

Steaky pokapáte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Posolte, popepřete a dejte na středně vysokou teplotu rozehřátý gril.
Grilujte až maso bude jakoby průhledné a na stisknutí pevné, asi dvě minuty s každé strany.
Na talíři přidejte na steak asi lžíci ananasové salsy.

Ananasová salsa
1 středně zralý ananas, očištěný a na dlouhé, asi centimetr velké hranolky krájený
extra-panenský olivový olej na pokropení
šťáva ze 2 limetek, vymačkané půlky nevyhoďte
1 malá červená cibule, jemně nakrájená
1 / 2 hrnku jemně pokrájené čerstvé máty
sůl a pepř
cukr

Pokropte ananas olejem a grilujte do hněda, zkrátka zkaramelizujte. Nechte zchladnout a pak nakrájejte na kostičky.
Dejte do mísy a přidejte vše ostatní, včetně vymačkaných limetek.