Grilovaný pstruh ve vinném listu

Grilovaný pstruh ve vinném listu

Příspěvekod drobek » 17 srp 2010, 18:24

Grilovaný pstruh ve vinném listu

16 - 24 marinovaných vinných listů
4 vyčištění pstruzi
sůl a pepř
1 hrnek vyloupaných vlašských ořechů
2 stroužky česneku
2 lžíce čerstvého, nebo 1 lžíce suchého kopru
2 lžíce petrželky nebo koriandru
1 lžíce (nebo víc) čerstvé citrónové šťávy
4 tenké plátky citrónu na ozdobu
Dále potřebujete:
řeznický provázek.

Listy dobře oláchněte vodou a potom namočte do vody na 30 minut, přitom 1 - 2 vyměňte vodu. Vyndejte z vody a osušte.
Pstruha dobře omyjte zvenčí i zevnitř, osušte, osolte a opepřete.
Vše ostatní krom plátků citrónu zpracujte v mixeru na pastu, tou nadijte pstruha jako nádivkou.
Na stůl si položte 3 - 4 listy (podle velikosti), na to naditého pstruha, zabalte krom hlavy a ocasu a ovažte řeznickým provázkem.
Rozehřejte gril na vysokou teplotu, (ruku udržíte 10 cm nad grilem 3 - 4 vteřiny). Gril očistěte a naolejujte.
Zabalené pstruhy dejte na gril a grilujte až jsou listy hnědé, 3 - 6 minut po každé straně. Píchnete-li do ryby něco kovového, třeba špíz, a necháte ho tam tak 20 vteřin, po vyndání musí být horký.
Lopatkou přendejte na talíře, sundejte provázek, otevřete list a servírujte na něm. Listy se ovšem nejedí.
Přílohy
images.jpg
images.jpg (53.52 KiB) Zobrazeno 1875 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x