Stránka 1 z 1

NOVINKY 2013 - nové produkty letošního roku

PříspěvekNapsal: 25 dub 2013, 08:35
od Mirďa
Je tu nová grilovací sezóna a s ní přichází i novinky výrobců pro rok 2013. Původně jsem chtěl novinky dát k jednotlivým výrobcům a modelům grilu na tomto fóru, bohužel čas je to co nemám a čeho se mi zoufale nedostává. Snad se nebude nikdo zlobit když využiji toho, že všechny novinky jsem na stránkách Světa grilů soustředil do jedné kategorie. Proto chcete li se podívat co na nás výrobci nachystali podívejte se na " NOVINKY 2013 ". Určitě by byla škoda aby jste o novinkách nevěděli, k zapracování těchto novinek do fóra se dostanu nevím kdy (za což se omlouvám), tak aspoň takto....

Zároveň proto že je mnoho a mnoho lidí co ke grilování používají litinu a výrobky z litiny, tak i pro toto jsem zřídil samostatnou kategorii " Příslušenství z litiny "

Všem přeji chutné grilovací zážitky a žádné žlučníkové záchvaty :lol:

Re: NOVINKY 2013 - nové produkty letošního roku

PříspěvekNapsal: 30 dub 2013, 21:41
od Tulip
velice děkuji za upozornění na novinky pro letošní sezonu. Ráda bych se zeptala jestli tyhle kouřové bomby vážně dodají pokrmu vůní konkrétního dřeva.

Re: NOVINKY 2013 - nové produkty letošního roku

PříspěvekNapsal: 01 kvě 2013, 15:21
od drobek
Podle mé zkušenosti ano, používám je už léta
Použitelné k plynovým grilům, zabalené do alobalu a pár dírek nahoře krásně čoudí.
Pro grily na uhlí fungují naprosto stejně, i když tady u nás v Americku se neprodávají a musím si je vyrobit z dřevěných třísek.
S grily elektrickými nemám zkušenost, téhle vymoženosti jsem na chuť nikdy nepřišel.

Re: NOVINKY 2013 - nové produkty letošního roku

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2013, 09:50
od Mirďa
Tulip: Přesně jak Drobek říká, dodá. Je možná dobré vědět jaký máte gril, neboť se bomby dají nahradit trvalejším řešením pomocí kouřového boxu do kterého se vkládají dřevěné štěpky. Případně tento, nebo tento. Je mnoho řešení jak na to, důležité je, že i u plynových grilů je možno použít štěpky a nepříjdete tak o chuť a vůni dřeva.

Co se týká vůní, každé dřevo má svou vůni, jabloň, mesquit, hickory.... Jsou to vůně a kouř daného dřeva. Někdy zákazníci říkají že je to pořád jen kouř, což do značné míry mají pravdu, ale rozdíly spravidla u exotičtějších dřevin poznáte hned. Na Jabloň nebo třešeň je člověk z našich končin zvyklý, takže tomu nevěnujě příliš pozornosti, ale když doutná třeba hickory, tak to se lidi ptají co to je za dřevo, že to necítili. Je zajímavé srovnávat reakce lidí když jim dělám lososa a zakouřím jabloní a potom třeba plátek krkovičky a zkouřím hickory. U hickory zpravidla zbystří, co že to je.

U elektrických grilů je to s těmi štěpkami dle mých zkušeností složitější. Elektrická topidla nejsou tak výkonná a zapálení štěpek je obtížnějí a boxy použít nejdou. To je spíše řešení onoho alobalu. Tedy štěpky zabalit do alobalu, udělat pár dírek a položit na rošt, co nejblíže topné spirále. Takhle by to fungovat mnělo....

Štěpky doporučuji na půl hodiny namočit do vody, nebudou hořet tak rychle a budou více kouřit delší čas.