Švestková povidla bez míchání

Sám ji sice nemám, ale vím, že existuje mnoho dobrých a rychlých receptů na její užití.

Švestková povidla bez míchání

Příspěvekod Mánek » 26 led 2013, 11:00

Perfektní příprava menšího množství povidel.

Ingredience:
2000 g švestek,
2000 g cukru

Popis přípravy:
Švestky dáme do hrnce z varného skla, přidáme cukr a vlníme v mikrovlnce naplno, dokud švestky nepustí šťávu. Potom promícháme, příkon zmírníme na cca 30% výkonu a dále vlníme, dokud nezačnou povidla hnědnout. Od této chvíle vlníme pouze po minutách, aby se povidla nespálila. Ve chvíli, kdy si myslíme, že už jsou povidla dostatečně uvařená, kápneme trochu na talířek a dáme jej na 5 minut do lednice. Pokud povidla ztuhnou, jsou hotová, pokud ne, vlníme ještě chvíli. Pecky z rozvařených švestek vyplavou na povrch, odkud je můžeme sebrat ručně, nebo vše přecedíme přes cedník s velkými dírkami. Ještě horká povidla nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Mikrovlnná trouba

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x