Stránka 1 z 1

Švestková povidla bez míchání

PříspěvekNapsal: 26 led 2013, 11:00
od Mánek
Perfektní příprava menšího množství povidel.

Ingredience:
2000 g švestek,
2000 g cukru

Popis přípravy:
Švestky dáme do hrnce z varného skla, přidáme cukr a vlníme v mikrovlnce naplno, dokud švestky nepustí šťávu. Potom promícháme, příkon zmírníme na cca 30% výkonu a dále vlníme, dokud nezačnou povidla hnědnout. Od této chvíle vlníme pouze po minutách, aby se povidla nespálila. Ve chvíli, kdy si myslíme, že už jsou povidla dostatečně uvařená, kápneme trochu na talířek a dáme jej na 5 minut do lednice. Pokud povidla ztuhnou, jsou hotová, pokud ne, vlníme ještě chvíli. Pecky z rozvařených švestek vyplavou na povrch, odkud je můžeme sebrat ručně, nebo vše přecedíme přes cedník s velkými dírkami. Ještě horká povidla nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme.