Grilovací klobásy z mletého masa

Grilovací klobásy z mletého masa

Příspěvekod Mánek » 04 čer 2014, 11:49

Hledal jsem recept na bavorské bílé grilovací klobásy, ale jediná použitelná informace byla, že maso musí obsahovat nejméně 30% tuku... Protože tohle obsahuje kdejaké mleté maso v kterémkoliv obchodě, koupil jsem tedy tři kilovky mletého a učinil pokus, jestli to vyjde. Kupodivu to vyšlo úplně perfektně, a tak mám na chvíli o grilzábavu postaráno.

Suroviny:
3 kg mletého masa s obsahem 30% tuku,
1 hlavička česneku,
1 hrnek sekané petrželky,
500 ml ledové vody,
sůl,
čerstvě mletý pepř,
2 chilli papričky,
cca 3 m střev

Popis přípravy:
Třetinu masa dáme do sekacího robota, ochutíme cca 60 g soli, 1 lžící pepře, přidáme jemně usekané chilli papričky a robota spustíme. Postupně přidáváme ledovou vodu, dokud se všechna nevstřebá a maso nezbělá. Poté je dáme do větší mísy, přidáme zbytek masa s usekanou petrželkou a rukama dobře propracujeme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem a směs dáme vychladit do lednice do druhého dne. Druhý den trochu prejtu vytvarujeme do karbanátku, usmažíme a ochutnáme. Pokud nám chuť nevyhovuje, je možno ji ještě doladit. Na masomlýnek nasadíme narážecí nástavec (případně použijeme narážku), na něj navlékneme oprané střívko, na konci zauzlujeme a střívko prejtem naplníme. Neplníme je na plný objem, aby nám při dělení na jednotlivé klobásky nepraskalo. Naplněné střívko ve zvolených délkách stlačíme prsty a vzniklé klobásky otáčením střídavě na jednu a další na druhou stranu oddělíme. Na konci střívka opět uděláme uzel a hotové klobásky můžeme buď hned grilovat, nebo uchovat v mrazáku na pozdější použití.

Obrázek

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Grilovací klobásy z mletého masa

Příspěvekod parles » 04 čer 2014, 13:41

Tak to se mi líbí! Jen tak pro jistotu - je to jen mleté vepřové, nebo se dá použít i směs vepřového s hovězím?
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 202
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Grilovací klobásy z mletého masa

Příspěvekod drobek » 04 čer 2014, 15:36

Myslím, že to je jen vepřové, uvidíme co na to mistr klobáskář .
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Grilovací klobásy z mletého masa

Příspěvekod Mánek » 04 čer 2014, 17:02

Ano, je to jen vepřové. Ale směs by vadit neměla, mám recept na klobásky na pečení a tam je směs.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Grilovací klobásy z mletého masa

Příspěvekod Mánek » 07 čer 2014, 18:54

Dnes byly holky uvrhnuty do výhně pekelné - dobré jsou, už kupovat nebudu, nadělám si sám. HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Další

Zpět na Vše co se nedá zařadit

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x