Indonéské kuře na špízu

Indonéské kuře na špízu

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 18:55

Indonéské kuře na špízu
1 kg kuřecích prsíček nakrájené na proužky velikostí vhodné k napichování na špízy

3 šalotky, usekané na drobno
2 stroužky česneku, usekané nebo utřené
2 pálivé papričky, rozdrcené
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky mletého zázvoru
1/2 dl sojové omáčky
1/3 dl vinného octa
1/2 dl olivového oleje
15 dkg loupaných burských oříšků, rozdrcených
sůl

Vše důkladně promícháme, přidáme koriandr, zázvor, sojovou omáčku, ocet, olej, případně sůl dle chuti. Přikryjeme a necháme marinovat v chladu nejméně 3 hodiny. Pak proužky masa napícháme na špízy z každé strany grilujeme 3-5 minut.
Přílohou je zeleninový salát a bílý chléb.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x