Kuřecí soté s burákovou omáčkou

Kuřecí soté s burákovou omáčkou

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 19:00

Kuřecí soté s burákovou omáčkou
Tento indonézský recept pochází z pochoutky.cz

8 kuřecích filetů
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce Sezamového oleje
Omáčka:
100g pražených neslaných burských oříšků
3 malé cibulky
2 stroužky česneku
1 lžička curry
1/2 lžičky koriandru
1 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
hrnek vody

Veškeré suroviny určené na omáčku dáme do mixeru a rozmixujeme na řídkou kaši. Potom přelijeme do hrnku na plotnu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut až zhoustne.
Z kuřecích filetů nařežeme proužky a ty natáčíme a nabodáváme na dřevěné špejle nebo kovové grilovací jehly. Grilujeme asi 5 minut z každé strany na dřevěném uhlí a průběžně potíráme směsí citronové šťávy, sojové omáčky a sezamového oleje. Podáváme přelité omáčkou.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1125
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x