Kokosové soté

Kokosové soté

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 19:06

Kokosové soté
Recept pochází z pochoutky.cz
Další soté, tentokráte předem nakládané. Zde je opravdu možno využít v podstatě jakýkoliv druh masa, nejen kuřecí. Stejně vhodná může být vepřová kýta, hovězí svíčková nebo jehněčí. Jen při kombinaci více mas může dělat problém různá délka tepelné úpravy. Nicméně například kombinace kuřecích prsou s vepřovou kýtou nebo svíčkovou by neměla činit problémy.

800g masa
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce octa
1 lžička sambal oelek
4 lžíce strouhaného sušeného kokosu
3 lžíce oleje
1 lžička sezamového oleje

Maso nakrájíme na malé kousky (asi o hraně 2-3 cm). Veškeré přísady mino 2 lžic oleje a lžičky sezamového oleje smícháme v misce. Potom přidáme maso a dobře promícháme tak, aby veškeré maso bylo potřeno směsí. Necháme uležet do druhého dne.
Napíchneme kousky masa na dřevěné špejle nebo kovové grilovací jehly. Grilujeme na dřevěném uhlí po každé straně asi 5 minut a potíráme směsí olejů.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x