Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 19:10

Marinovaný, grilovaný kuřecí špíz
podle Babi z Labuznik.com

3-4 kuřecí stehýnka (vrchní část nohy ) asi 400g, bez kosti a kůže
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 lžičky nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky čerstvého rozmarýnu
1 lžíce olivového oleje
2 rozdrcené stroužky česneku
1 lžíce medu

Vše krom kuřat a paprik smíchat. Nakrájet maso na dlouhé proužky, trochu naklepat. Smíchat marinádu s kuřetem a nechat v chladničce několik hodin, nebo přes noc. Rozčtvrtit papriky a vyčistit. Ogrilovat papriky až se na kůži vytvoří puchýře a zčerná. Oloupat kůži a zahodit. Vyjmout kuře z marinády a uschovat marinádu. Navléct (nahoru, dolů, nahoru) kuře na předem namočené špejle. Ogrilovat kuře na všech stranách doměkka, sem tam pomazat marinádou. Pomazat marinádou papriky a také je trochu ogrilovat.
Podávat s křupavým pečivem.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1125
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x