Kuře na bylinkách

Kuře na bylinkách

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 19:19

Kuře na bylinkách
podle Pampeliška z Labuznik.com

dvě kuřata
půl kávové lžičky sladké papriky
dva citrony
dva svazky petrželové natě
50 g rozpuštěného másla
mletý bílý pepř
sůl

Omytá a osušená kuřata osolíme, opepříme a zevnitř i zvenčí posypeme paprikou. Petrželovou nať a na čtvrtky pokrájeny citron vložíme dovnitř kuřat. Křídla i stehna přivážeme pevně k trupu a obě kuřata potřeme dobře máslem. Potom je napíchneme na rožeň nebo položíme na grilovací mřížku a necháme půldruhé hodiny odležet.Během pečení na rožni, které by mělo trvat nejméně hodinu, často potíráme šťávou a přeléváme vodou.
Pokud se rozhodneme grilovat kuřata na mřížce, rozkrojíme obě na čtvrtky a během úpravy často otáčíme, grilujeme alespoň dvacet minut. (já si dovolím říci, že 20 min na kuře je málo)
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x