Kuřecí špízy po Thajsku

Kuřecí špízy po Thajsku

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 19:30

Kuřecí špízy po Thajsku
podle Ferenc_had z Labuznik.com

1 libová kuřecí prsíčka, zbavená kůže a kostí
1 oloupaná cibule, rozkrájená na trojúhelníky
1 velká červená paprika, zbavená semínek
1 velká žlutá paprika, zbavená semínek
12 limetkových listů s příchutí kafru (nebo bobkový list)
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce limetkové šťávy
Rajčata rozkrájená na půlky jako příloha

Marináda:
1,5 dl (2/3 šálku) konzervovaného kokosového mléka
1 lžíce thajské červené kari pasty
Do menší pánve dejte červenou kari pastu a na středně velkém plameni vařte asi 1 minutu. Přilijte polovinu kokosového mléka a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty, dokud se asi dvě třetiny tekutiny nevypaří. Odstavte pánev a vmíchejte zbytek kokosového mléka. Nechte zchladnout.

Nakrájejte kuře 2,5 cm velké kousky a vmíchejte je do studené marinády. Zakryjte a nechte nejméně 2 hodiny marinovat.
Nakrájejte cibuli do trojúhelníčků a papriky na 2,5 cm velké plátky. Vyjměte kuřecí kousky z marinády a napíchejte je na jehly. Střídejte maso se zeleninou a limetkovými listy. V malé misce smíchejte limetkovou šťávu s olejem a přelijte přes kebaby.
Grilujte špízy nad žhavým uhlím 10-15 minut, čas od času je otáčejte a polévejte šťávou. Souběžně s tím grilujte i půlky rajčat, které nakonec podávejte s kuřetem. K tomu již zmíněná grilovaná rajčátka
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x