Hovězí ražniči s oregánem a cibulkou

Hovězí ražniči s oregánem a cibulkou

Příspěvekod drobek » 28 srp 2012, 23:28

Uklízel jsem computer a našel jsem několik receptů ještě ze staré Světové barbecue kuchařky. Tohle je jeden z nich.

1 kg libového zadního masa, nejlépe roštěné,
12 malých bílých cibulí,
2 lžičky oregana,
rozdrcený stroužek česneku,
1 dl olivového oleje,
3/4 dl suchého červeného vína,
6 kuliček celého pepře, rozdrcených nikoli na prášek,
sůl

Maso nakrájejte na 2 cm kostky, cibulky uvařte v páře. Utřete česnek se solí, přidejte ostatní součásti marinády (to je vše oreganem počínaje ze seznamu) a vetřete do masa. Uložte v lednici přes noc. Druhý den napichujte na špízy střídavě s cibulkami a za potírání marinádou pečte asi 8 minut, nebo až se vám to zdá hotové.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x