Šašlik

Šašlik

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 21:44

Šašlik

3/4 kg dobrého zadního hovězího, nakrájeného na kostky velikosti k napichování na špíz.
1 hrnek červeného suchého vína
5 lžic oleje, pokud možno olivového
2 lžíce červeného vinného octa
3 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička soli
1/4 lžičky pepře
8 malých cibulek, velkých asi jako pingpongový míček
4 houby s velkými klobouky, bedly nebo tak
2 paprikové lusky, nakrájené na čtverce

V míse vše krom hub, cibulek a paprik smíchejte a marinujte 2 hodiny v pokojové teplotě, nebo v lednici 24 hodin.
Cibulím odříznete kořínky a lehounce nařízněte nožíkem do x. Vhoďte do vařící vody a 5 minut povařte. Pak slijte horkou vodu a cibule ochlaďte ve studené vodě, oloupejte a odřízněte vršky s natí. Houby potřete olejem, osolte a opepřete. V misce pokapáte olejem cibulky a čtverečky papriky.
Vše střídavě napichujte na špízy a grilujte 5 - 6 minut ze všech stran, nebo až je to hotovo.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x