Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

Příspěvekod Mánek » 22 čer 2013, 20:33

Tak když nikdo nic, přidám další recept z TV Paprika...

Suroviny:
60 dkg vepřové svíčkové
40 dkg žampionů
20 dkg slaniny
40 dkg uzené klobásy
4 lusky papriky
60 dkg kuřecích prsíček
8 ks špejlí
okořeněný olej
60 dkg brambor
8 jablek

1 metr alobalu

Příprava:
Maso naložíme do láku. Svíčkovou nakrájíme na větší kostky a kuřecí prsíčka na nudličky.

Vepřové maso naložíme do okořeněného oleje. Olej obsahuje směs nadrobno nasekaného česneku, cibule a červené mleté papriky. Olej se musí nechat 3 dny odležet a potom scedit. Tento olej nalijeme na svíčkovou a maso necháme marinovat.

Na kuřecí maso použijeme zelené bylinky. Nejprve maso osolíme, pak posypeme rozmarýnem, petrželovou natí a tymiánem. Zakapeme také troškou okořeněného oleje a necháme jednu hodinu odležet.

Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky a začneme napichovat suroviny na rožeň. Nejprve napíchneme plátek houby, pak plátek klobásy a slaniny. Pokračujeme vepřovým masem, a opět napíchneme plátek houby. Tento postup opakujeme, až se dostaneme na konec rožně. Mezi plátky masa můžeme napíchnout i kousky papriky, nakrájené na stejnou velikost jako vepřové maso. Můžeme začít rožeň opékat.

Zatímco se rožeň opéká, nakrájíme na plátky zbytek slaniny, potom je po jednom zabalíme spolu s bramborami do alobalu a opečeme v horkém popelu.

Kuřecí maso a jablka opečeme zvlášť. Po obou stranách důkladně propečeme. Před podáváním ozdobíme plátky papriky.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3573

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

Příspěvekod drobek » 23 čer 2013, 08:26

Kristova noho levá, ty mně utrápíš! ddd Naše věci dorazí (snad) koncem týdne a pak už konečně budeme mít gril. Ten náš, Son of hibachi cestuje z Americka. Já bych si tak dal něco grilovaného, až bych brečel. HP V hospodách dělají grilované zalité máčkou na bázi kečupu = sladkou. Brrrrrrrrrrr. ???
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

Příspěvekod j3david » 23 čer 2013, 10:01

Kristova noho pravá ... Drobku ... tady jsi doma v česku! Hospodám a zejména těm kde inzerujou "grilované speciality" se musíš vyhýbat víc než upír česneku v pravé poledne! To co je popsáno v receptu výše si buď musíš spáchat sám, nebo navštívit kamaráda který to umí stejně jako ty. Raději si počkej na gril a to i za cenu dlouhodobého hladovění.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 23 čer 2013, 10:08

Drobku přivez svůj Hibachi na sraz. Jestli dorazí včas. Mnoho lidi ho nezná.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Bašta pečená na rožni v údolí Szalajka

Příspěvekod drobek » 23 čer 2013, 10:57

J3Davide, už jsem se poučil a hoduju na české kuchyni, specialitám se vyhýbám jak čert kříži. ddd
Joži, s tím určitě počítám, jak bych tam moh jet bez grilu? Já? BB HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x