Indonéské vepřové saté

Indonéské vepřové saté

Příspěvekod drobek » 24 srp 2010, 15:00

Indonéské vepřové saté
Babi

900g libového vepřového
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce hnědého cukru
2 lžíce nadrobno posekané cibule
3 lžíce citrónové šťávy
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce pomletého koriandru
1/2 lžičky pomletého černého pepře
1/8 lžičky cayanského pepře, nebo podle chuti
1 lžička soli
4 lžíce pomletých paraořechů, nebo oloupaných mandlí
olivový olej, salátový olej, nebo rozpuštěné máslo

Zbavit maso tučného. Libové maso nakrájet na 4 cm kostky. Smíchat všechny ostatní ingredience až na olej, nebo máslo. Nalít směs na maso a vše dobře promíchat. Nechat marinovat 4 hodiny, nebo do druhého dne. Navléci maso na jehly a grilovat asi 25-30 min., nebo až maso zhnědne. Během grilování maso často potírat olejem, nebo máslem. Podávat horké.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x