Valašské ražniči

Valašské ražniči

Příspěvekod drobek » 24 srp 2010, 15:17

Valašské ražniči

400 g libové vepřové kýty
100 g slaniny
200 g hub
2 papriky
1 cibule
2 rajčata
1 bílek
olej, sůl, pepř, mletá paprika

Maso nakrájíme na menší silné plátky, potřeme olejem a necháme asi hodinu odležet. Houby nakrájíme na plátky, stejně jako paprikové lusky a rajčata.
Potom napichujeme na jehlu střídavě maso, papriku, slaninu, rajče, houbu, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a potřeme bílkem.
Pečeme na grilu.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Valašské ražniči

Příspěvekod j3david » 20 zář 2014, 11:10

Další vyzkoušený recept. Výborné! Akorát ty houby tomu sice daly vůni a šmak, ale samy byly dost tuhé a jako takové dost "nejedlé". Zatímco maso a slanina už byla hotová, houby by asi chtěly daleko více a déle. Nicméně - dají se vyndat a ostatní bylo na jedničku.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Valašské ražniči

Příspěvekod Mánek » 20 zář 2014, 13:39

Možná by to chtělo jen tenulinké plátky.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Valašské ražniči

Příspěvekod drobek » 20 zář 2014, 13:41

Nojo houby, kdybys použil žampiony, ty se dají jíst syrové. Ale zas jim chybí ten houbový šmak. Takže bych udělal to co ty, vyndal je. HP V Americku kde jsem to dělal nic jiného v tu dobu nebylo, jen ty žampiony. ddd
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Valašské ražniči

Příspěvekod j3david » 20 zář 2014, 14:39

No já jsem použil lišky z ranního lovu. Lišky myslím houby.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Další

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x