Souvlaki s Tzatziki-pochopitelně jen řecké

Souvlaki s Tzatziki-pochopitelně jen řecké

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 18 srp 2010, 16:37

Tzatziki a Souvlaki
podle Honzy Hurycha
Suvlaki (též souvlaki, pochopitelně jen řecké)

Suroviny:
1 kg jehněčího masa na kostky nakrájeného
2 šálky červeného vína (asi 1/2 l)
l lžička oregana
2 stroužky česneku, utřeného či rozsekaného
2 lžičky strouhané citronové kůry
1/4 šálku olivového oleje
zelená paprika,
houby
malá rajčátka

Do mísy dej na kostky nakrájené maso, zalij vínem a posypej oreganem. promni s citronovou kůrou a zalij olejem. Uzavři celofánem a marinuj přes noc.
Pak odlej marinádu, potři maso olejem a napíchej na špejle. Marinádou můžeš potírat maso také během pečení. Paprika, rajčata a houby se grilují zvlášť. Podávej s rýží a plnou lžící Tzatziki po straně. Místo jehněčího jde i hovězí, v naší oblíbené restauraci v Owen Soundu dělá Chef super Souvlaki z kuřecího masa či krocana.

Tzatziki

Suroviny:
Slouží jako příloha k Souvlaki
2 šálky bílého jogurtu (cezený přes plátno, nejlepší je plínka). Někdy a někde se místo jogurtu používá zakysaná smetana
1/2 jemně sekané okurky, v plátně či plínce vyždímaná
2 stroužky jemně sekaného česneku
3 lžíce olivového oleje
sůl

Připravuje se několik hodin před hlavním jídlem.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Jehněčí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x