Řecká marinovaná jehněčí kýta

Řecká marinovaná jehněčí kýta

Příspěvekod drobek » 24 srp 2010, 15:44

Řecká marinovaná jehněčí kýta

1,5 kg jehněčí kýty, vykostěné a stažené provázkem do tvaru rolády
3 lžíce citronové šťávy
1/4 hrnku olivového oleje
2 stroužky česneku, usekané
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky rozdrceného bobkového listu
sůl a pepř podle chuti

Smíchejte vše krom masa, maso dejte do mělké misky, potřete směsí, zabalte do plastického filmu a marinujte v lednici přes noc.
Vyndejte maso z marinády, tu vylijte. Maso napíchněte na rožeň a rožněte pak na mírném ohni až vnitřní teplota dosáhne 63°C, asi 1,5 - 2 hodiny Mírný oheň je důležitý, rožníte špalek masa a při vysoké teplotě se to zvenčí spálí dřív, než se udělá vevnitř.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x