Rybí šašlik

Rybí šašlik

Příspěvekod drobek » 24 srp 2010, 15:53

Rybí šašlik
Uvař to!

600 g rybího masa z více druhu ryb
vinný ocet (nejlépe estragonový)
olivový olej
sůl
mletý bílý a černý pepř
česnek
2 menší cibule
cukr

Připravíme si marinádu — smícháme 2 lžíce olivového oleje, lžičku octa, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletých pepřů, špetku cukru, utřený česnek a jednu nadrobno posekanou cibuli.
Maso ze tří či čtyř druhů ryb nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm.
Rybí kostky promícháme s marinádou, vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme 8 hodin odležet v ledničce (uzavírací nádoba proto, aby nám lednice nenačichla rybím aroma).
Druhou cibuli nakrájíme na plátky. Odležené rybí maso napícháme střídavě s plátky cibule na kovové jehly nebo špejle, potřeme marinádou a pečeme na grilu, roštu nebo na pánvičce.
Hotové šašlíky obložíme několika dílky citrónu.

Podáváme s rýží a hojností zeleniny, zapíjíme dobrým bílým vínem, spíše lehčím, s nižším obsahem alkoholu.
Je to typické jídlo bulharské kuchyně. Počasí už sice moc nepřeje tomu, abychom si poseděli s přáteli u grilování, ale přiznám se, že mi to stejně i přes podzim a zimu nedá, vyběhnu na zahradu, rychle něco ugriluju a šup s tím zase do tepla. Dnes tedy do tepla s rybím šašlikem.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x