Čevapčiči

Čevapčiči

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 17 srp 2010, 13:17

Čevapčiči
Podle knihy "The Cooking of Vienna´s Empire", od Josepha Wechsberga.

Suroviny:
1 lžíce sádla
1 střední cibule na jemno nakrájená
1 stroužek česneku, utřený
1/2 kg mletého skopového
1/2 kg mletého hovězího
1 bílek
1 lžička soli
1 lžíce sladké papriky

Postup:
Rozehřejte sádlo až se z něj začne zvedat opar, přidejte cibuli a za chvilku česnek a zpěňte. Dejte do mísy, přidejte vše ostatní a dobře promíchejte. Udělejte válečky 2,5 cm v průměru a 5 cm dlouhé, poskládejte na talíř a dejte přikryté aspoň na hodinu do lednice.

Napíchejte válečky na špízy, napříč, nikoli po délce a grilujte 10 - 15 cm od plamene. Eventuálně, pokud máte takové to udělátko, co vypadá jako dvě spojené a drátěné tenisové rakety, uzavřete šištičky do toho. Člověk je přece jen klidnější když ví, že se mu oběd nerozlomí a nespadne do plamenů.

Podávejte s hořčicí, cibulí, paprikovým salátem, v podstatě jak jsme zvyklí.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1112
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Masové směsi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x