Stránka 1 z 1

Suchá směs na žebírka

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 15:34
od Brutzel-Svejk
podle Steven Reichlen

Suroviny:
1/4 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku sladké papriky
3 lžíce pepře
4 lžíce krystalové, nebo košer soli
2 lžičky sušeného česnekového prášku
2 lžičku sušeného cibulového prášku
2 lžičky celerového semínka
1 lžička cayanského (červeného) pepře

Všechny ingredience smíchejte v misce, rukama to jde lépe než nástrojem, taky proto, že hnědý cukr tvoří hrudky. Skladujte v těsné sklenici, pokud možno hnědé, nebo ve tmě.

Pro použití: 2 - 3 lžíce na kilo masa, dobře vetřete prsty a nechte v lednici zabalené v průhledné folii až několik hodin odležet.