Bazalková směs

Bazalková směs

Příspěvekod drobek » 08 pro 2010, 21:20

1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky,
4 lžíce másla,
1 lžíce citrónové šťávy,
3/4 lžičky soli,
1/4 lžičky mletého pepře.
Máslo rozehřejeme a pozvolna do něj všechny přísady přimícháme.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Bazalková směs

Příspěvekod Haness » 18 čer 2011, 14:03

Chystám se zítra zkusit grilovat steaky ze zadního (býk Charollais) a taky z falešné svíčkové, a tahle směs se mi celkem líbí tak jsem se chtěl zeptat jestli ta citronová šťáva postačuje jako kyselina na marinování, nebo je potřeba skutečně přidat nějaký druh octa?
Haness
 

Re: Bazalková směs

Příspěvekod drobek » 18 čer 2011, 16:13

Podle mého soudu stačí, nemělo by to být vysloveně kyselé a přerazilo by to chuť bazalky. Krom toho kyseliny "vaří" maso za studena a kdyby toho bylo moc udělá to z chutného kusu masa hadr na podlahu.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Suché směsi k vtírání

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x