Stránka 1 z 1

Bazalková směs

PříspěvekNapsal: 08 pro 2010, 21:20
od drobek
1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky,
4 lžíce másla,
1 lžíce citrónové šťávy,
3/4 lžičky soli,
1/4 lžičky mletého pepře.
Máslo rozehřejeme a pozvolna do něj všechny přísady přimícháme.

Re: Bazalková směs

PříspěvekNapsal: 18 čer 2011, 14:03
od Haness
Chystám se zítra zkusit grilovat steaky ze zadního (býk Charollais) a taky z falešné svíčkové, a tahle směs se mi celkem líbí tak jsem se chtěl zeptat jestli ta citronová šťáva postačuje jako kyselina na marinování, nebo je potřeba skutečně přidat nějaký druh octa?

Re: Bazalková směs

PříspěvekNapsal: 18 čer 2011, 16:13
od drobek
Podle mého soudu stačí, nemělo by to být vysloveně kyselé a přerazilo by to chuť bazalky. Krom toho kyseliny "vaří" maso za studena a kdyby toho bylo moc udělá to z chutného kusu masa hadr na podlahu.