Stránka 1 z 1

Marináda na Giros

PříspěvekNapsal: 15 dub 2011, 10:27
od Brutzel-Svejk
Marináda na Giros

Jestli chcete mít lepší Giros než v řecké restauraci jste tady správné.

Suroviny:
2 PL mletého koriandru
2 PL mletého černého pepře
2 PL Thymianu
1 PL mletého Chilli může být i min
1 Pl mletého kumin (je to kmín trochu méně výrazně chutí v ČR Římský kmín)
2 PL sušené majoránky
2 PL sušeného oregana
2 PL mleté sladké papriky
1 PL sušené cibule
1 PL granulovaného česneku
0,5 PL skořice
150 ml olivového oleje
500 g bílého jogurtu
velká cibule
2 stroučky česneku
1 čl soli

Postup:
Všechny suché přísady smíchat, nalít olej a jogurt a znovu promíchnout. Do tak připravené marinády nastrouháme na hrubo cibuli a protlačíme česnek. Mášo bez kosti nakrájíme na asi tak 5 mmm silné plátky, které jednotlivé a
oboustranně potřeme marinádou. Doba marinování je 24 hodin. Nejlépe v kastrolu s víkem a v lednici. Druhý den je maso možno grilovat na rožni, ale přidám zítra fotku kde je možnost přípravy i v troubě. Ořezáváme pak každou půlhodinky vrstvy masa. viewtopic.php?f=19&t=6&p=6#p6

Re: Marináda na Giros

PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 13:43
od PetraMopalska
Chutná i marinované na roštu.

Re: Marináda na Giros

PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 18:04
od Brutzel-Svejk
Zkousela jsi to? Da se to grilovat na jakekoliv grilovaci jehle. Jen je treba tocit. Pridam opravdu par fotek. Nejak mi to uslo.

Re: Marináda na Giros

PříspěvekNapsal: 21 říj 2014, 06:18
od j3david
:-D Já bych tu Mášu raději nekrájel .... ani s kostma ani bez kostí. Ona to může být docela hodná holka :-)