Stránka 1 z 1

Marináda na pečeni s rajským protlakem

PříspěvekNapsal: 18 srp 2010, 16:52
od Brutzel-Svejk
Marináda na pečeni s rajským protlakem
Omáčka k potírání hotového jídla

Suroviny:
40 dkg rajčat, mohou být z konzervy, i protlak, čerstvá oloupejte.
3 lžíce hořčice
1 střední cibule, na drobno
2 stroužky česneku, utřeného
0,5 l vody (vynechte pokud vaříte z čerstvých rajčat)
0,25 l octa (v Americe je 5%, pokud je silnější dejte ho míň)
2 dl cukru
10 dkg másla
3 lžíce papriky
3 hřebíčky
2 lžičky soli

Vše zvolna vařte 1 hodinu, sceďte.

Pro potírání během pečení přidejte:
2 lžičky pepře
0,25 l vody
0,25 l octa (4%)
1 dl worcesterové sauce
1 dl oleje

Znovu svařte, přidejte šťávu z jednoho citrónu. Maso potřete omáčkou a nechte uschnout v pokojové teplotě. Potřete znovu a dejte na gril. Pečte a po 30 minutách vždy znovu potírejte.