Stránka 1 z 1

Marinády na zeleninu (přeposláno od Majdalenky)

PříspěvekNapsal: 04 pro 2012, 17:52
od Brutzel-Svejk
Marinády na zeleninu

Můžeme použít jakoukoliv zeleninu, kterou vypěstujeme (avšak listová zeleniny není příliš vhodná, můžeme ji použít na příklad na závitky, kdy do listů např. kapusty či špenátu zabalíme kousky naloženého masa):
rajčata, paprika, cuketa, lilek, cibule, houby, mrkev, celer, brambory (můžou být i předem uvařené ve slupce),
hrachové či fazolové lusky, apod. potřeme lehce rozpuštěným máslem a posolíme
3 lžíce oleje (nejlépe olivového), 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka a petrželová nať ( najemno nasekat), cibule ( najemno nakrájet), citrónová šťáva, sůl, zeleninu necháme cca 1 hodinu naloženou v marinádě.

Grilovanou zeleninu můžeme pokapat zálivkou z následujících ingrediencí:
Olivový olej, ocet balsamico, čerstvá bazalka a petrželová nať (nasekat),
česnek (prolisovat),máte-li rádi ostré, můžete přidat i chilli papričku, sůl