Na steaky s tequilou

Na steaky s tequilou

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 srp 2010, 16:09

Na steaky s tequilou
Tequila je mexická kořalka z kaktusu, doma bych ji přirovnal k vodce. Chuťově je to něco trochu jiného, ale vzhledem k tomu k čemu bude použita a k tomu, že tam budou i ostatní přísady, myslím že vodka je použitelná náhrada.

4 pořádné, to znamená bílými žilkami prorostlé steaky
1 dl tequily
1 lžíce pepře
2 lžičky nastrouhané citronové kůry
2 stroužky česneku, utřené
1/2 lžičky soli

Smíchejte vše, přidejte steaky a nechte marinovat. Během grilování dále potírejte marinádou.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1125
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Na steaky s tequilou

Příspěvekod Mirďa » 20 dub 2013, 20:43

A to by mohlo být dobré, jak to může s tou tequilou chutnat? Doba marinování?
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 288
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Re: Na steaky s tequilou

Příspěvekod drobek » 20 dub 2013, 21:51

Mirďo, tequilla je opravdu srovnatelná s vodkou, ale jako vzdálená a bohatá příbuzná. Dovolím si příklad. Je všeobecně známý nápoj bloody Mary, to je vodka, rajská šťáva a tabasco, abych jmenoval to nejdůležitější. Ale existuje i mexická verze bloody Maria, kde je místo vodky právě tequilla. Pokud můžu radit, nikdy to nezkoušej, měl jsem bloody Mary rád, do doby než jsem ochutnal bloody Mariu. Takový je rozdíl.
Jak dlouho marinovat? řekl bych, že vzhledem k použití alkoholu a s tím souvisejícího koštování by se tepelná příprava neměla moc odkládat :AF BB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Na steaky s tequilou

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 dub 2013, 08:44

V marinade nechavam hovezi az do 24 hodin. Rybe napr. staci 2, veprovemu 4 hodiny. Marinadu do vetsich kusu masa vstrikuji specialni injekcni strikackou.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1125
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko


Zpět na Marinády

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x