Stránka 1 z 1

Barbecue marináda na žebírka

PříspěvekNapsal: 05 zář 2010, 21:54
od drobek
Barbecue marináda na žebírka
Bunter

Kde se často griluje, má být barbecue marináda připravena i několik měsíců dopředu. Hotová vychladlá směs se plní do příslušných obalů a dává zmrazit. Mě se velmi osvědčil jednorázový papírový kelímek na kávu či limonádu.Ten naplním, uzavřu do igelitového sáčku a mrazím. Před použitím kelímek trochu nahřeji teplou vodou, obsah snadno vyklepnu a po rozmražení dál používám. Mražená a uleželá barbecue marináda je podle znalců lepší než marináda čerstvá.Výhodou také je, že jí máme stále po ruce kdykoliv si usmyslíme něco grilovat.

3 lžíce rostlinného oleje,
1 cibule nakrájená nadrobno,
4 drcené stroužky česneku,
1 konzerva loupaných rajčat,
2 cl jablečného cidrového octa,
2 dl vody nebo červeného vína,
1 menší šálek silné kávy,
6 lžíce cukru,
1 lžíce koření chilli,
4 PL rajského protlaku,
3-4 lžíce Worcestrové omáčky,
1 lžíce hrubé hořčice,
3 lžičky soli,
1 lžíce mletého pepře,

Cibuli osmahneme na oleji do slámova,přidáme na pár okamžiků česnek a pak další ingredience.Vše vaříme zvolna za občasného promíchání asi jednu hodinku.