Asijská švestková omáčka

Asijská švestková omáčka

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 22 srp 2010, 17:05

Asijská švestková omáčka
podle Emeril Lagasse

Získáte asi 1 hrnek omáčky.
45 dkg (1 Lb) zralých švestek, odpeckovaných a nadrobno nakrájených
5 celých sušených švestek, odpeckovaných
1 hrnek bílého octa, pozor, americký má jen 5%
1 hrnek hnědého cukru
1/2 hrnku sojové omáčky
1 lžíce jemně posekaného česneku
1 nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce drcených chilli papriček
1 hrnek jemně nakrájené zelené cibulky

Vše krom cibulky dejte do kastrolku a za stálého míchání rychle uveďte do varu. Až se cukr rozpustí zmírněte teplotu a zvolna nechte vařit, až se objem zmenší na polovinu, asi 25 minut. Pak sundejte s plotny, přidejte cibulku, a nechte trochu vychladnout. Rozmixujte do hladka a nechte v pokojové teplotě až bude připraveno maso. V misce s víčkem můžete uchovat v lednici až pět dní. Původně je tato omáčka určena k žebírkům, ale policie nepřijde když ji použijete ke kuřeti či kotletám.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na BBQ sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x