Pomodoro concentrato - Pasta z rajčat a chilli papriček

Pomodoro concentrato - Pasta z rajčat a chilli papriček

Příspěvekod drobek » 29 srp 2010, 17:36

Pomodoro concentrato - Pasta z rajčat a chilli papriček
Babi

Ingredience:
800 g konzerva oloupaných soudkových rajčat,
1 lžíce olivového oleje,
2 stroužky česneku na jemno posekané,
1 malá cibule na jemno posekaná,
3 červené chilli papričky bez semeníku na jemno posekané,
sůl a pepř

Příprava:
Na těžké pánvi rozehřát olej, přidat česnek, cibuli a chilli. Pomalinku smažit asi 15 minut do hněda. Slít část oleje.
Vrátit na oheň a přidat slitá rajčata s trochou tekutiny. Na nízké teplotě vše pomalinku podusit asi 1 1/2 hodiny.
Za tu dobu omáčka má být velice hustá a jakýkoliv olej vystoupí na povrch. Během vaření často zamíchat, aby se omáčka nepřipálila.
Nalít na plochý talíř a nechat vychladnout. Podávat po lžících na příklad ke grilovaným lilkům.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Steak sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x