Alioli, omáčka ze Španělska skoro na všechno

Alioli, omáčka ze Španělska skoro na všechno

Příspěvekod drobek » 06 zář 2010, 22:04

Alioli, omáčka ze Španělska skoro na všechno
Babi

Ingredience:
6 stroužků česneku,
2 žloutky,
asi 225 ml olivového extra panenského oleje,
1 lžička vody,
špetka soli a bílého pepře,

mohou se také přidat:
1 - 2 oloupaná a semínek zbavená rajčata,
nebo zelená petrželka, nebo bazalka,
1 lžička bílého vinného octa,
kousek střítky bílého chleba na zahuštění,
asi 8 nitek rozdrceného šafránu namočeného na 5 minut do lžičky vařící vody (I lžička vody z receptu),

Příprava:
Všechno až na olej a vodu vložit do mixéru a rozmixovat. Potom pomalinku přilívat olej a vodu. Podává se k různým masům, rybám, bramborám, toustíkům, salátům atd.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Steak sauce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x