Glazovaná červená řípa

nutná příloha

Glazovaná červená řípa

Příspěvekod gmp » 02 lis 2012, 21:58

Suroviny:
500 g červené řípy, co nejdrobnější
3 KL cukru – nejlépe hnědý
3 KL másla
1 citron – šťáva
Kůra z půlky pomeranče

Řepu odrhnu pod tekoucí vodou, vložím do kastrolu, zaliju vařící vodou a vařím cca hodinu. Ocedím, nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na osminky (Tj., překrojím na půl a mám polovinu, poloviny překrojím na poloviny a mám čtvrtiny, čtvrtiny překrojím na půl a mám osminky). Na pánvi si rozpustím máslo, přidám citronovou šťávu a cukr. V momentě, kdy se cukr začne rozpouštět, vhodím řípu a pokrájenou pomerančovou kůru, kterou jsem před tím šuroval kartáčkem a spařil horkou vodou. Za intenzivního míchání to všechno smažím 3 – 4 minuty. Pozor pánev je třeba sejmout z ohně, než se utvořený karamel začne připalovat. Recesspis jednoduchý, ale ne vždy čertisko stojí na naší straně
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Re: Glazovaná červená řípa

Příspěvekod drobek » 03 lis 2012, 14:40

Já bych dodal, že si na práci s uvařenou řípou beru chirurgické rukavice. :lol: Odpadne mi nekonečná dřina s drhnutím rudých rukou. BB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Saláty, dresinky a dipy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x