Španělské ptáčky z Dutch Oven

Tyto litinové hrnce byly mezi kolonisty a osadníky z důvodu jejich univerzálnosti a životnosti, velmi populární. Mohly by být použity pro mnoho příležitostí: pro vaření, pečení, na dušená masa,fritování, pražení apod.

Španělské ptáčky z Dutch Oven

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 25 zář 2010, 13:29

Španělské ptáčky

4 plátky z hovězí kýty
4 lžíce plnotučné hořčice
4 silnější plátky moravského uzeného masa nebo domácího špeku
2 nakládané kyselé okurky
1 červená masitá paprika na čtvrtky
2 lžíce másla nebo sádla
1 menší cibule
trochu hladké mouky nebo máslové jíšky
sůl, pepř
0,5l hovězího vývaru
eventuálně 1/2 kg brambor

Plátky masa naklepeme, na okraji malinko nařízneme, aby se nekroutily a osolíme. Každý plátek potřeme hořčicí, do jeho středu položíme moravské uzené maso nebo špek, červenou masitou papriku a kysely okurek. Takto připravený ptáček sepneme párátkem nebo převážeme potravinářským provázkem. Na povrchu ještě posolíme opepříme a obalíme v mouce. Na sádle/másle po všech stranách opečeme. Pak je vyjmeme, ale udržujeme je v teple!! V témže sádle/másle osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět závitky, podlijeme dobrým vývarem (0,5 litr), přidáme oloupané brambory a dusíme doměkka. Zahustíme jíškou.

Pod DO 10-12 briket, na poklop taky tak. Regulace je možná přidáním nebo odebráním briket.

Spanelske ptacky.jpg
Spanelske ptacky.jpg (82.18 KiB) Zobrazeno 5185 krát
Spanelske ptacky1.jpg
Spanelske ptacky1.jpg (84.18 KiB) Zobrazeno 5185 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Dutch-Oven

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x