Stránka 1 z 1

Jehněčí na zeleninovém lůžku

PříspěvekNapsal: 07 lis 2010, 13:37
od Brutzel-Svejk
Jehněčí na zeleninovém lůžku

1,5 kg jehněcího stehna i s kosti
2 cukety
1 lilek
2-3 oloupaná rajčata
4-5 mrkviček
3 menši cibule
4-5 stroužku česneku
kousek celeru
3 dl červeného vina popřípadě zeleninový vývar
olivový olej nebo přepuštěné máslo http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=39&t=741
snítek čerstvého rozmarýnu
hrstku Estragonu
hrubě namletý pepř
sůl
zásmažka nebo Mondamin na tmavé šťávy

Maso zbavíme přebytečného tuku. Osolíme, opepříme a zabalíme těsně do průhledné folie. Uložíme na 5-24 hodin do lednice.
Po marinovaní:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky(viz foto) cibuli na drobno. Maso prudce opečeme na oleji či másle. Můžeme užít z obojího trochu. Vyjmeme dáme do tepla na talíř a na vzniklém základě osmažíme cibuli a česnek, přidáme zeleninu a ještě krátce opečeme. Nakonec nalijeme vino a okořeníme soli, pepřem, dodáme snítek čerstvého rozmarýnu (sušený jde taky) a malou hrstku Estragonu. Nahoru položíme předem osmažené maso. Doba pečení asi tak 1,5 hodiny. Vnitřní teplota masa, pro ty co používají teploměr 80-85°C. Jakmile je maso hotové odebereme vzniklou šťávu, zahustíme a vlijeme zpět k masu.

Příloha: předvařené, na přepuštěném másle opečené brambory

Pod DO 8-10 briket, na poklop taky tak. Regulace je možná přidáním nebo odebráním briket.
Lamm.jpg
Lamm.jpg (65.2 KiB) Zobrazeno 6689 krát
Lamm1.jpg
Lamm1.jpg (65.16 KiB) Zobrazeno 6689 krát
Lamm3.jpg
tady vidíte jak na hrubo je pokrájena zelenina
Lamm3.jpg (83.18 KiB) Zobrazeno 6689 krát
Lamm2.jpg
Lamm2.jpg (58.05 KiB) Zobrazeno 6689 krát
nachtisch.jpg
maličkost po jídle (Peccorino, Kozi sýr s medem a Leerdammer zdobeno Crema Balsamico s hruškou.)
nachtisch.jpg (43.28 KiB) Zobrazeno 6689 krát

Re: Jehněčí na zeleninovém lůžku

PříspěvekNapsal: 07 lis 2010, 13:54
od Mánek
Hmmmm, samá chuť už od pohledu!