Sambal Oelek-Pikantní příloha, ale i surovina do jiných jíde

Pasty, omáčky jako příchuť, šťávy apod. Nejsou to sice přílohy v pravém smyslu slova, no ale kam jinam s tím?

Sambal Oelek-Pikantní příloha, ale i surovina do jiných jíde

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 22:48

Sambal Oelek
Recept na tuto pikantní přílohu je z http://www.pochoutky.cz

Tato potravina s tajuplným názvem není vlastně nic jiného, než rozvařené feferonky. Dá se občas koupit v normálních obchodech jako malá zavařená sklenička. Název si přesně nepamatuji, ale je to něco jako Feferonková pasta. Jinak se dá snadno vyrobit doma.

Suroviny:
5 feferonek
2 lžičky soli
1 lžička cukru


Feferonky vyčistíme od jader, nakrájíme na kousky a dáme do vody se solí a cukrem (pozor při práci s feferonkami, pokud jsou čerstvé, pálí i do rukou a do očí, když máte hlavu nad nimi). Po asi 30 minutách, když jsou rozvařené dáme všechen materiál rozmixovat na hustou kaši.
Tuto hmotu můžeme uchovávat v lednici i několik týdnů nebo zavařit.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Věci k vaření nápomocné

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x