Neslazená pasta z červených fazolí

Pasty, omáčky jako příchuť, šťávy apod. Nejsou to sice přílohy v pravém smyslu slova, no ale kam jinam s tím?

Neslazená pasta z červených fazolí

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 20 srp 2010, 15:55

Neslazená pasta z červených fazolí
Autorem receptu je Babi z Labužník.com

Suroviny:
1 hrnek Azuki červených fazolí (najdou se v obchodech se zdravou výživou, nebo obchodech s orientálními potravinami)
4 hrnky vody

Přebrat fazole a vyhodit polámané a nedobarvené. Vyprat fazole a dát do kastrolku s vodou. Přivést do varu, snížit teplotu a dusit 1/2 hodiny, až jsou fazole měkké a voda vyvařená. Rozmixovat na jemnou pastu. Lze také rozmačkat ručně. Přendat do čistých skleniček a uzavřít.
Pasta je vhodná na přípravu omáček a sladkých desertů.
Vydrží v lednici 1 týden, nebo se může zmrazit na 1 měsíc.

Poznámka: Původní kuchyní tohoto receptu je Čína
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Věci k vaření nápomocné

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron

x