Nálev na salát (vinaigrette) s česnekem

Pasty, omáčky jako příchuť, šťávy apod. Nejsou to sice přílohy v pravém smyslu slova, no ale kam jinam s tím?

Nálev na salát (vinaigrette) s česnekem

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 srp 2010, 09:09

Nálev na salát (vinaigrette) s česnekem
Od Pepka z Tucsonu v Arizoně

3 stroužky utřeného česneku
1/4 šálku olivového oleje
1/4 šálku řepkového oleje
1/4 šálku bílého 4% octa
2 vrchovaté lžíce zelené cibulky na jemno nasekané
1 čerstvé rajské jablko, oloupané a nadrobno nasekané
1 lžička cukru
2 lžičky soli (hlavně podle chuti)

Smíchejte vše v misce eventuálně zpracujte v mixeru aspoň dvě hodiny před podáváním. Nejlépe skladovat ve sklenici s víčkem a před použitím hodně protřepat.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Věci k vaření nápomocné

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron

x