Stránka 1 z 1

Rajská vinaigrette

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 10:28
od Brutzel-Svejk
Rajská vinaigrette
Mnozstvi asi na 1 hrnek

Suroviny:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce horké vody
1/2 lžičky košer soli (nebo podle chuti, přidat sedá, vyndat to nejde...)
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře (nebo podle chuti)
1/2 hrnku dobrého olivového oleje
1 zelená cibulka, velejemně nasekaná
1 stroužek česneku, velejemně nasekaná
1 šalotka, velejemně nasekaná
1 rajče, pokud možno Roma, má míň šťávy. Oloupané, odsemeňené a velejemně nasekané

Smíchejte ocet, vodu, sůl a pepř v menší nerezové misce, až se sůl rozpustí. Pomaličku přilévejte olej a stále šlehejte, aby se udělala emulze. Pak vmíchejte ostatní a doopravte chuť solí a pepřem. Nechte odstát nejméně 10 minut, lépe déle, až 4 hodiny.
Dobře znova promíchejte i před podáváním, aby to stále byla emulze.