Klasické bazalkové pesto

Pasty, omáčky jako příchuť, šťávy apod. Nejsou to sice přílohy v pravém smyslu slova, no ale kam jinam s tím?

Klasické bazalkové pesto

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 srp 2010, 15:41

Klasické bazalkové pesto
podle Americas Test Kitchen

Suroviny:
1/4 hrnku oříšků (vlašské nebo mandle)
3 stroužky česneku, neoloupané
2 nacpané hrnky čerstvých bazalkových listů
2 lžíce čerstvé petrželky
7 lžic olivového oleje
1/4 hrnku parmezánu nebo Pecorino Romano
sůl

Opražte oříšky na oleji do zlatova a křehka asi 5 minut. Dejte stranou. Na téže ale prázdné pánvi opražte česnek asi 7 minut, oloupejte a rozdrťte. Potom dejte vše krom sýra do food procesoru a umixujte na hladkou pastu a vmíchejte sýr.
Používá se na kuře, nacpané pod kůži.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1120
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Věci k vaření nápomocné

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x