Houbové rizoto

Luštěniny, rýže a podobně, jakož i knedle všeliké.

Houbové rizoto

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 23 čer 2012, 15:36

Houbové rizoto
autor Brutzel-Svejk

200g mléčné ryze nebo italská risotto rýže
1 šalotka
zeleninový vývar
2 PL olivového oleje
máslo z lednice
parmezán
hrstku sušených nebo čerstvých hub nejlépe praviků

Šalotku zesklovatět na 2 PL oleje, rýži vsypeme do kastrolu a lehce opražíme. Přidáme hříbky a vlijeme zeleninový vývar, tak aby byla tímto rýže pokryta. Za stálého míchání (asi 20- 25 min) vaříme do poloměkka (někdy je třeba přidat trochu vývaru). Pak dodáme studené máslo a parmezán (zamíchat). Přikryté pokličkou stáhnout z ohne a nechat v klidu. Rýže má být jako nudle "Al Dente". Jako přílohu kousek kuřecích prsou ci jiného minutkového masa. HP

risotto0.jpg
risotto0.jpg (139.96 KiB) Zobrazeno 2446 krát


risotto.jpg
mnam
risotto.jpg (125.16 KiB) Zobrazeno 2446 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Ostatní přílohy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x