Tvarohové knedlíčky

Luštěniny, rýže a podobně, jakož i knedle všeliké.

Tvarohové knedlíčky

Příspěvekod drobek » 26 říj 2014, 12:53

Recept od wydry
Vhodné do polévek zavařovat takové, aby se k sobě hodily chutě.
- rajské polévky knedlíčky tymiánové, rozmarýnové, bazalkové
- bílé polévky se zakysanou smetanou knedlíčky koprové
- bílé smetanové nebo jíškové, knedlíčky se saturejkou nebo s estragonem


těsto:
tvaroh (tvarohový sýr) + vajíčko + polohrubá mouka + sůl
ze směsi vypracovat základní těsto do konzistence hutnější na tvoření knedlíčků

zapracovat:
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka, kopr, estragon ....) , ořechy drcené nahrubo (pistácie, vlašské, mandle pražené, buráky pražené, semínka slunečnice pražená ....)
Udělat z těsta knedlíčky, povrch obalit v tom, co je v těstě (zatlačit ).
vaření:
- do vroucí vody, dokud nevyplavou
- zavařit přímo do polévky, kterou ochutí.

Například:
rajská polévka
1 - 2 česnek a 1 šalotku orestujeme na másle nebo oleji, přidáme konzervu loupaných rajčat a zeleninový vývar (nebo kostku) a 1 l vody, povaříme a rozmixujeme.
- do polévky můžeme zavařit knedlíčky podle chuti . Vařením se polévka skvěle dochutí.
- servírujeme s pistáciemi (ořechy, semínky....) můžeme postrouhat parmazánem nebo ozdobit kouskem tvarohového sýra.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ostatní přílohy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x