Stránka 1 z 1

Tvarohové knedlíčky

PříspěvekNapsal: 26 říj 2014, 12:53
od drobek
Recept od wydry
Vhodné do polévek zavařovat takové, aby se k sobě hodily chutě.
- rajské polévky knedlíčky tymiánové, rozmarýnové, bazalkové
- bílé polévky se zakysanou smetanou knedlíčky koprové
- bílé smetanové nebo jíškové, knedlíčky se saturejkou nebo s estragonem


těsto:
tvaroh (tvarohový sýr) + vajíčko + polohrubá mouka + sůl
ze směsi vypracovat základní těsto do konzistence hutnější na tvoření knedlíčků

zapracovat:
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka, kopr, estragon ....) , ořechy drcené nahrubo (pistácie, vlašské, mandle pražené, buráky pražené, semínka slunečnice pražená ....)
Udělat z těsta knedlíčky, povrch obalit v tom, co je v těstě (zatlačit ).
vaření:
- do vroucí vody, dokud nevyplavou
- zavařit přímo do polévky, kterou ochutí.

Například:
rajská polévka
1 - 2 česnek a 1 šalotku orestujeme na másle nebo oleji, přidáme konzervu loupaných rajčat a zeleninový vývar (nebo kostku) a 1 l vody, povaříme a rozmixujeme.
- do polévky můžeme zavařit knedlíčky podle chuti . Vařením se polévka skvěle dochutí.
- servírujeme s pistáciemi (ořechy, semínky....) můžeme postrouhat parmazánem nebo ozdobit kouskem tvarohového sýra.