Risotto Milanese od Vera B.

Luštěniny, rýže a podobně, jakož i knedle všeliké.

Risotto Milanese od Vera B.

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 srp 2010, 19:07

Risotto Milanese
Recept od Vera B.

250 g Avorio rýže nahradíme mléčnou rýži, která je daleko lacinější
1 l az 1 1/2l kuřecího vývaru
2 šalotky
45 g másla
2 PL olivového oleje
80 g čerstvého strouhaného parmezánu
šafrán
pepř a sůl

Šalotku na olivovém oleji zesklovatíme. Přidáme rýži a lehce ji osmahneme, zalijeme napoprvé 1/2l vývaru a přidáme šafrán. Doba vařeni je asi tak 25-30 min. Jelikož se jedná o Risotto, musíme celou dobu rýži promíchávat a dle potřeby přidávat vývar. Na konec vmícháme máslo a parmezán. Nakonec ještě jednou energicky promícháme. Risotto má být krémového vzhledu, zrníčka měkkého povrchu, ale pevného středu "pevné ve zkusu".
Přílohy
risotto.jpg
risotto.jpg (55.82 KiB) Zobrazeno 1486 krát
risotto1.jpg
risotto1.jpg (76.49 KiB) Zobrazeno 1486 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1125
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Ostatní přílohy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x