Stránka 1 z 1

Risotto Milanese od Vera B.

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 19:07
od Brutzel-Svejk
Risotto Milanese
Recept od Vera B.

250 g Avorio rýže nahradíme mléčnou rýži, která je daleko lacinější
1 l az 1 1/2l kuřecího vývaru
2 šalotky
45 g másla
2 PL olivového oleje
80 g čerstvého strouhaného parmezánu
šafrán
pepř a sůl

Šalotku na olivovém oleji zesklovatíme. Přidáme rýži a lehce ji osmahneme, zalijeme napoprvé 1/2l vývaru a přidáme šafrán. Doba vařeni je asi tak 25-30 min. Jelikož se jedná o Risotto, musíme celou dobu rýži promíchávat a dle potřeby přidávat vývar. Na konec vmícháme máslo a parmezán. Nakonec ještě jednou energicky promícháme. Risotto má být krémového vzhledu, zrníčka měkkého povrchu, ale pevného středu "pevné ve zkusu".