Stránka 1 z 2

Citronové rizotto

PříspěvekNapsal: 29 srp 2010, 13:48
od Brutzel-Svejk
Citronové rizoto
autor Brutzel-Svejk

200g mléčné ryze nebo italská risotto rýže
1 šalotka
zeleninový vývar
2 PL olivového oleje
máslo z lednice
parmezán
šťáva z poloviny citronu nebo hrst pokrájené MELISSA OFFICINALIS

Šalotku zesklovatět na 2 PL oleje, rýži vsypeme do kastrolu a lehce opražíme.Vlijeme zeleninový vývar, tak aby byla tímto pokryta. Za stálého míchání (asi 20- 25 min) vaříme do poloměkka (někdy je třeba přidat trochu vývaru). Pak dodáme studené máslo a parmezán (zamíchat). Přikryté pokličkou stáhnout z ohne a nechat v klidu. Rýže má být jako nudle "Al Dente". Nakonec dáme šťávu z poloviny citronu nebo hrst pokrájené MELISSA OFFICINALIS.

Poznámka:
MELISSA OFFICINALIS
http://www2.arnes.si/~mborion4/fkg/seminar/melissa.htm

Re: Citronové rizotto

PříspěvekNapsal: 26 bře 2011, 17:13
od Dag
K večeři dělám pro dvě milé dámy rychlé kuřecí řízky a k nim se chystám udělat Tvoji citronovou rýži. Už se těším. Já obyčejně dělám takovouto jednoduchou rýži s kari kořením, ale myslím, že to s citronem bude velmi zajímavé.Melisu mám nasušenou, tak rýži nakonec trochu přizdobím.

Re: Citronové rizotto

PříspěvekNapsal: 26 bře 2011, 18:49
od Brutzel-Svejk
At se ti podari. Preji dobrou chut.

Re: Citronové rizotto

PříspěvekNapsal: 27 bře 2011, 19:10
od drobek
Jó rizoto nebo risotto, toť otázka. :shock:
To pravé Italské já prosím nemusím, je to trochu polífkovaté, což pro mne znamená nechutné. :cry:
Já jsem holt, tak jako spousta Čechů odchován na rizotu z družiny a z vojenské kuchyně. Rizoto aby mi chutnalo se musí na talíř nandat sběračkou, udělá to na talíři kopeček a na to přijde strouhaný sýr, k tomu trochu čalamády. HP
To je ten rozdíl mezi risottem a rizotem, pro mne dost důležitý. Nicméně i ti co mají rádi to Italské mají právo na život a já jim na něj nesáhnu. Na mou duši. BB

Re: Citronové rizotto

PříspěvekNapsal: 27 bře 2011, 22:29
od Dag
Bylo to dobré.Moc dobré.