Opilé fazole

Luštěniny, rýže a podobně, jakož i knedle všeliké.

Opilé fazole

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 18 srp 2010, 12:15

Opilé fazole
Podle Texaské domácí kuchařky

Suroviny:
2 hrnky hnědých fazolí (Pinto beans)
1,5 l vody
plechovka piva, (1/3 l, zbytek okamžitě vypijte)
2 lžíce tuku ze špeku, sádla nebo oleje
1 velká cibule nadrobno
2 stroužky česneku, utřené
3 pálivé papričky nadrobno nasekané nebo nadrobené, podle toho
1/2 lžičky mletého nebo drceného kmínu
1 lžička soli

Namočte fazole přes noc, slijte a znovu zalijte vodou a pivem, aby byly 2 cm pod vodou. Vařte zvolna nepřikryté. Po jedné hodině s kontrolujte, zamíchejte ode dna a není-li dost vody přilijte vařící vodu. Vařte dalších 30 minut a znovu s kontrolujte, eventuálně přidejte vodu.
Až fazole změknou, přidejte všechno ostatní a vařte zvolna dalších 15 minut, vodu udržujte jen těsně nad hladinou fazolí. Fazole jsou uvařené když jsou měkké a krémové, nikoli rozvařené, měly by držet svůj tvar. V hrnci bude trochu vody s fazolemi, ale nemá to být stadium polévky. Pokud chcete tekutinu hustší, šťouchněte do nich několikrát mačkadlem na bramborovou kaši.
Podávejte ihned, nebo přikryjte a držte teplé až jednu hodinu. Také je můžete nechat vychladnout, eventuálně zmrazit a ohřát v mikrovlnné troubě.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Ostatní přílohy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x