Stránka 1 z 1

Krkonošské knedlíky

PříspěvekNapsal: 13 pro 2010, 10:30
od Dag
Krkonošské knedlíky
Hodí se jako příloha k zeli, nebo k pekáčovým vypečkům

6 rohlíků
400 g uzeného masa
300 g hrubé mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 žloutek
nasekaná petrželka
sůl,pepř /muškát.oříšek/
3 střední cibule
sádlo


Rohlíky nakrájím na kostičky a osuším v troubě
Uzené maso nakrájím také na kostičky
Smíchám s rohlíky
Přidám mouku, mléko, vejce,žloutek, nasekanou petrželku a koření
Na sádle osmažím cibulku a nechám vychladnout
Polovinu cibulky přidám do mísy, zamíchám a nechám chvíli odpočinout
Udělám kuličky velikosti tenisového míčku
Hodím do vařící vody
Vařím asi 30 minut
Hotové propíchnu vidličkou, aby vyšla pára
Posypu zbylou osmaženou cibulkou